Uw gedicht in Word opmaken

Bent u al druk bezig met uw Sinterklaas gedicht? Met onderstaande tips maakt u niet alleen een heel leuk gedicht maar ziet deze er ook mooi uit.

Stap 1:  het gedicht maken

Een gedicht moet rijmen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er op internet een aantal sites die u hier goed bij kunnen helpen.

  • https://sinterklaas.fm/gedichtenmaker/
  • https://www.dotsphinx.com/sinterklaas/gedichten/
  • https://www.rijmwoorden.org/

 

Stap 2: het gedicht in Word typen

Hopelijk zit u nu vol met inspiratie. Verzamel wat steekworden wat u in uw gedicht wilt verwerke, open Word en ga van start. Ga pas plaatjes invoegen en de andere tips volgen nadat u de rijm heeft gemaakt, dat is de beste volgorde.

Stap 3: het gedicht mooi maken

Het gedicht is klaar en opgeslagen (belangrijjk, druk vaak op ctrl + s om tussendoor op te slaan!). Nu gaan we afbeeldingen invoegen, een mooi kader maken en leuke beginletters maken.

Afbeeldingen

Met Google kunt u goed op afbeeldingen zoeken die u wilt gebruiken. Sla de afbeelding op zodat u die in Word eenvoudig kunt invoegen via het menu Invoegen – Afbeeldingen.

Na het invoegen verschijnt de afbeelding vaak niet op de juiste plek of op het juiste formaat. U kunt de afbeelding zo instellen dat u deze overal kunt plaatsen. Kilk hiervoor op de afbeelding, u komt dan (boven in het scherm) in het tabblad “opmaak”. Klik op “Tekstterugloop” en kies dan “voor tekst”. U kunt de afbeelding nu overal heenslepen.

Door naar het hoekje van de afbeelding te gaan kunt u de afbeelding vergroten of verkleinen.

De afbeelding is dan soms nog niet zoal u wilt, er kan bijvoorbeeld een stukje opstaan wat u niet wilt zien. U kunt dan de afbeelding bijsnijden. Ook deze tool ziet u wanneer u op de afbeelding klikt. bijsnijden houdt in dat u een stukje van de afbeelding snijdt. Door weer ergens anders te klikken na het bijsnijden activeert u de wijziging.

Ook in het menu opmaak kunt u kiezen voor leuke schaduw effecten of leuke randen voor de afbeelding.

Kaders

Nu wilt u misschien nog een leuke rand om uw gedicht heen. Dit is heel eenvoudig te doen in het tabblad ontwerpen. U klikt op een willekeurige plek in uw document en gaat naar het tabblad “Ontwerpen”. Helemaal rechts ziet u “Paginaranden”. Klik hierop en in het scherm wat dan verschijnt kiest u bij “Illustraties” een leuk ontwerp dat bij uw gedicht past.

Ook in het tabblad “Ontwerpen” kunt u bijvoorbeeld een leuke achtergrond kiezen voor uw pagina. Dit kan ook een bestaande afbeelding zijn.

Beginletters

Een leuke manier om een gedicht op te laten vallen is het toepassen van mooie beginletters. U selecteert hiervoor de letter die u wilt laten opvallen. Zorg dat u cursor in de regel staat waar u de beginletter wilt. Ga dan naar het tabblad “Invoegen” en kies voor Een decoratieve initiaal toevoegen (zie het plaatje hoe dit er uit ziet).

U kunt ook gewoon de letter selecteren en via het tabblad Start een ander lettertype, kleur en grootte selecteren.

Wij wensen u heel veel plezier met het maken van uw gedicht en helpen u graag verder in onze winkel.

SaenCom
Computerpiet

Lokatie

U vindt ons servicepunt / kantoor op de Marktstraat 63 in Wormerveer.

Klik hier voor onze tarieven

Openingstijden

Ons servicepunt is alleen op afspraak geopend.

info@saencom.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Share This