Herinstallatie met behoud van data

laptop-slow-problem-150x150In de loop van de tijd wordt een computer of laptop traag door bijvoorbeeld oude programma’s die ooit geïnstalleerd zijn en niet meer gebruikt worden of niet goed verwijderd zijn. Wanneer opschonen niet (genoeg) helpt om de computer weer sneller te maken, dan is herinstallatie met behoud van data de beste optie. Vervuiling wordt verwijderd, belangrijke bestanden en programma’s blijven bewaard. Een nieuwe start dus!

Als optie kunnen we ook de bestaande harde schijf vervangen door een veel snellere (en stillere) SSD harde schijf waardoor de computer nog sneller wordt.

Computer of laptop opnieuw installeren

Wij voeren al jaren vele herinstallaties uit. Herinstallaties worden uitgevoerd voor alle soorten PC’s of laptops met Windows XP*, Vista*, 7*, 8 en 10. Updates en een goede beveiliging zijn altijd inbegrepen. Ook worden uw persoonlijke bestanden (foto’s, documenten, muziek, e-mails, etc.) netjes teruggeplaatst op hun oorspronkelijke plek. Een computer opnieuw installeren is bij ons altijd in goede handen.

Voorafgaand aan een herinstallatie wordt de technische staat van uw PC of laptop nagekeken en een checklist gemaakt van uw programma’s en bestanden. Zo ontstaat een goed overzicht over uw PC.

Windows 7 en ouder: Windows XP, Vista en Windows 7 worden door de fabrikant niet meer officieel ondersteund. In verband met het veiligheidsrisico dat dit met zich meebrengt is het onverstandig nog Windows XP installaties uit te voeren. Wij zullen u dan adviseren om te upgraden naar Windows 10.

Computer opnieuw installeren en de veiligheid van uw bestanden

Voordat uw computer wordt geïnstalleerd worden uw persoonlijke bestanden in een back-up opgeslagen. Zo weet u dat wat er verder ook gebeurt, uw foto’s, video’s, documenten en e-mails zijn veiliggesteld. Nadat uw computer opnieuw is geïnstalleerd worden de bestanden weer teruggeplaatst op hun oorspronkelijke plek.

Wij bewaren de back-up van uw gegevens nog 30 dagen nadat u uw computer heeft teruggekregen. Mochten er gedurende deze periode nog bestanden missen, dan is er nog een reservekopie. Na deze garantieperiode wordt de back-up van uw gegevens verwijderd om uw privacy te waarborgen. Uiteraard kunt u ons verzoeken om uw back-up eerder te verwijderen.

Computer opnieuw installeren – hoe zit dat met virussen en spyware?

Omdat bij een herinstallatie uw computer volledig wordt schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd, zijn ook alle virussen en spyware van uw computer verwijderd. Uw computer begint zogezegd met een schone lei. Door de installatie van goede antivirus software is de computer vanaf dat moment beveiligd tegen nieuwe virussen. De specialisten van Smit ict evalueren periodiek alle beschikbare virusscanners en selecteren voor u de beste versies.

Hoe lang duurt het herinstalleren van een computer?

De ervaring leert dat een computer opnieuw installeren meestal binnen drie werkdagen klaar is. In een enkel geval kan het een dag langer duren, maar het is ook mogelijk dat uw PC al binnen twee dagen klaar is. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid bestanden en programma’s op uw computer, alsmede de snelheid van uw computer.

Windows productsleutel vereist

windows_productcode-150x150Voor een herinstallatie van Windows computers is een geldige Windows productsleutel vereist. Deze staat op een sticker met barcode die u doorgaans vindt aan de onderkant van uw laptop, op uw PC-kast of op de verpakking van de Windows DVD. Bij Windows 8 of Windows 10 kan het zijn dat deze niet zichtbaar is, deze is dan opgeslagen in het bios van uw computer en wordt automatisch uitgelezen tijdens installatie. Dit is alleen het geval wanneer een computer met Windows 8 of 10 aangeschaft is.

Lokatie

U vindt ons servicepunt / kantoor op de Marktstraat 63 in Wormerveer.

Klik hier voor onze tarieven

Openingstijden

Ons servicepunt is alleen op afspraak geopend.

info@saencom.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Share This