Linux:  een gratis alternatief voor Windows en Office

Windows 10 is een heel mooi besturingssyteem en ondertussen op vele pc’s en laptops geinstalleerd. Nadeel? Het is niet gratis en zeker voor de oudere pc’s en laptops niet altijd even snel en probleemloos.

Daarom hebben wij gekeken naar het beste gratis Linux alternatief. Er zijn diverse gratis Linux distributies, maar deze zijn niet allemaal even gebruiksvriendelijk of compleet.

Onze keuze is gevallen op Zorin. Wij bieden Zorin vanaf heden ook aan op onze 2e hands pc’s en laptops om deze nog goedkoper aan te kunnen bieden. Wij hebben een demo in de winkel staan.

Gebruiksvriendelijk

Een belangrijke eis in onze zoektocht naar het beste alternatief voor Windows 10 was de gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn niet op zoek gegaan naar het meest geavanceerde Linux systeem, wij hebben bewust gezocht naar een eenvoudig besturings systeem waar u snel en makkelijk mee aan de slag kunt.

Wat gelijk opvalt is het bureaublad en de startbutton zoals Windows 10 dit ook gebruikt. Overstappen van Windows naar Zorin zal dus niet al te veel veranderen voor u.

Compleet

Zorin is beschikbaar in het Nederlands en bevat diverse programma’s (Apps) voor zowel uw dagelijkse werkzaamheden (Office) als spelletjes. U kunt diverse programma’s die eigenlijk voor Windows gemaakt zijn eenvoudig installeren op Zorin via de ingebouwde “Wine runtime”.

De geavanceerdere gebruiker kan met behulp van Linux repositories en commandline opdrachten diverse libraries en packages installeren zoals op de meeste uitgebreide Linux distributies mogelijk is.

Echt gratis?

Jazeker, zorin OS is echt gratis. Maar ze bieden ook een uitgebreidere versie voor slechts € 19,- welke nog uitgebreider is en vele programma’s bevat. Afhankelijk van uw wensen kunt dus voor een klein bedrag gebruik maken van een zeer uitgebreid systeem.

Voor meer informatie of een demo kunt u terecht in onze winkel op de Marktstraat 63.

Meer informatie over Zorin OS vindt u hier.

Lokatie

U vindt ons servicepunt / kantoor op de Marktstraat 63 in Wormerveer.

Klik hier voor onze tarieven

Openingstijden

Ons servicepunt is alleen op afspraak geopend.

info@saencom.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Share This