Niet iedereen staat er altijd bij stil maar de beveiliging van uw laptop is heel belangrijk. Niet alleen kunnen bestanden of foto’s verloren gaan maar kwaadwillenden zouden zelfs via uw computer illegale activiteiten kunnen uitvoeren of zelfs geld van uw rekening af kunnen halen. Met onderstaande tips kunt u een hoop ellende voorkomen en als u 100% zeker wilt zijn dat u veilig bent, dan kijken wij de computer graag voor u na.

Tip 1:  virusscanner

Een goede virusscanner is zeer belangrijk. Er diverse virusscanners, zowel betaald als gratis, maar welke is nu geschikt voor u? Er zijn goede gratis virusscanners, als u geen geld aan een virusscanner wilt uitgeven dan adviseren wij Avast. Hiermee is uw systeem goed beveiligd tegen virussen en kunt u veilig bankieren dankzij de speciale bankmodus.

Tip 2:  Wi-Fi beveiliging

Wij zien nog altijd bij veel klanten dat er een oude Wi-Fi beveiliging aanwezig is of dat het modem een standaard of zelfs geen wachtwoord heeft. Hierdoor kunnen kwaadwillenden eenvoudig in uw netwerk inbreken en criminele activiteiten uitvoeren via uw netwerk. Zorg dus dat u van de nieuwste beveiliging gebruik maakt voor uw Wi-Fi (WPA 2) en dat het wachtwoord van uw modem niet het standaard wachtwoord zoals admin, password of leeg is.

Tip 3:  Back-up

En mocht het toch fout gaan, u krijgt een virus of uw laptop of computer gaat stuk, dan is het natuurlijk belangrijk om een back-up te hebben. U kunt zo’n back-up op een externe harde schijf maken of een abonnement nemen op een Online Back-up dienst.

Tip 4:  Let op met wat u doet

U kunt uw huis nog zo goed beveiligen, als u zelf de deur open zet omdat de inbreker zo’n mooie aanbieding of leuke kerstkaart heeft, dan werkt geen enkele virusscanner en firewall. Klik dus niet zomaar op elke leuke afbeelding en ga niet in op de e-mails “van de bank” die om uw codes vragen.

Met bovenstaande tips is uw netwerk en laptop of computer weer een stuk veiliger. Uiteraard helpen wij u graag met het beveiligen van uw laptop/computer en/of uw netwerk. Kom bij ons langs in de winkel voor meer informatie of een afspraak.

Alex Smit
SaenCom

Marktstraat 63, 1521 DX Wormerveer

Share This